Vaalikentiltä tunnelmia Aino Kanniainen

Share |

Lauantai 2.4.2011 klo 22.27


Eilen olin Rautalammilla kansalaisopiston ja paikallislehden järjestämässä eri puolueiden vaalitentissä. Tilaisuus juonnettiin virkistävän suunnitellusti. Erään puolueen edustajalla näyttää olevan taktiikkana toistuvasti lähestyä Keskustan ja Kokoomuksen edustajia hyökkäävän kriittisellä asenteella. Paneeleissa vaan on selkeät puheenvuorot ja välihuudot ja lipsuminen rakenteesta kopsahtanee lopulta omaan nilkkaan. Sympatiapisteitä minulta ei saa välihuudoilla tai oletuksilla ja stereotypioilla. Mielipide-eroista toki keskustelen mielelläni, mutta haluan myös kuulla selkeitä perusteluja ja pitää keskustelun rakentavalla tiellä.  Mahdollisuus tällaiseen keskusteluun järjestynee vielä, mutta ei paneelin rakenteen sisällä.

Pääsin väittelypariksi nuoren vihreiden edustajan kanssa aiheesta pitääkö yleinen asevelvollisuus poistaa Suomesta. Ei pidä.  Kyllä Suomen tulee huolehtia omasta puolustusvalmiudestaan. Asevelvollisuutta tulee sen sijaan kehittää niin, että siellä saatuja tietoja ja taitoja voidaan lukea hyväksi jatko-opinnoissa tai työssä. Väittely oli positiivinen, vaikka eri mieltä olimmekin.

Tänään Kuopion torilla keskusteluja käytiin nuorten leskien tilanteesta omaishoitajuuteen, nuorten asioista työhyvinvointiin ja moneen muuhun ihmisiä koskettavaan teemaan. Arjen tuntemusta eduskuntaan teemani tulee työstäni, jossa kohtaan niin monenlaisissa elämänvaiheissa ja –tilanteissa olevia ihmisiä.  Keskusteluissa nousi esille myös, miten kansanedustajan tulee edustaa kansaa ja olla yhteydessä ihmisiin myös vaalien välillä. Arjen tuntemuksen säilyminen on tärkeä haaste. Myös äänestäjiä rohkaisen pitämään yhteyttä valitsemiinsa kansanedustajiin. Puolin ja toisin tärkeä asia.

Tunnelma torilla oli hyvä ja koin paljon kannustusta ja hiljaista tukea jopa aiemmin tuntemattomilta ihmisiltä. Moni kertoi kuulleensa minusta tai seuranneensa kampanjointiani jo pidemmän aikaa. Moni halusi tulla keskustelemaan ja tutustumaan. Kaikki tämä antoi voimia vielä kahden viikon tiiviiseen kampanjointiin.


Kommentit

11.4.2011 11.50  elina.nousiainen@kuusamo.fi

hyvää asiaa. on mypös oppia puhumaan asia myös äänestäjää kiinostavalla tavalla.ter elina.nousiainen@kuusamo.fi

11.4.2011 11.50  elina.nousiainen@kuusamo.fi

hyvää asiaa. on mypös oppia puhumaan asia myös äänestäjää kiinostavalla tavalla.ter elina.nousiainen@kuusamo.fi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini