Silmiä ei pidä sulkea

Share |

Keskiviikko 3.11.2010 - Aino Kanniainen


 

Viime viikon aikana on uutisoitu lemmikkieläinten pahoinpitelyistä, laiminlyönneistä ja jopa rääkkäyksestä. Muutaman päivän sisällä on tullut esille kissan kuolema kuivausrummussa ja toisaalla tuntikausia kestänyt koiran roikottaminen kuristuspannassa parvekkeelta. Julmaa.

Puolustan ehdottomasti eläintensuojelua ja inhimillistä kohtelua. Hyvä, että myös lainsäädännön taholla tähän tullaan kiinnittämään huomiota ja eläinsuojelurikoksia koskeva rikoslaki on uudistumassa. SS 30.10.10 Lemmikkieläimen surma on julma kosto puolisolle – artikkeli tuo esille eläinrääkkäyksen yhteyden perheväkivaltaan. Tiedossa on, että perheväkivalta alkaa usein henkisenä väkivaltana ja etenee asteittain esineisiin, lemmikkieläimiin ja lopulta läheisiin kohdistuvaksi väkivallaksi. Valitettavasti.

Hyvinvoiva ihminen ei vahingoita itseä eikä toisia. Ei myöskään kohtele eläimiä julmasti.  Ihmisenä olemisen taitoihin kuuluvat elämän suojeleminen, itsen ja toisten arvostaminen ja huomioonottaminen, fyysisen ja psyykkisen koskemattomuuden ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen. Tunnetaitojen vahvistamisen tulisi kulkea mukana kaikessa kasvatuksessa. Ja silmiä ei pidä sulkea väkivallan merkeiltä – eläimiin tai ihmisiin kohdistuen. Väkivaltaongelmien ehkäisyä ja varhaista puuttumista ongelmiin on tehostettava. Muistutan, että kunnille on annettu suositukset perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn Tunnista, turvaa ja toimi julkaisun muodossa. http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=28707&name=DLFE-3513.pdf

Tähän työhön on myös osoitettava riittävät resurssit. Uskon sijoituksen lopulta kasvavan korkoa niin taloudellisesti kuin ihmisten hyvinvointina.

 

 

Avainsanat: eläintensuojelu, eläinrääkkäys, eläinsuojelurikos, tunnetaidot, perhe- j alähisuhdeväkivalta, tunnista turvaa ja toimi


Kommentit

22.12.2010 23.12  Riitta Räisänen

Hyvä Aino!
Sekä Sinun tiimisi - olette tehneet
hyvät sivut ja kuvasi on piste iin päällä!!
Täytyy vielä kerran todeta, että kuvaaja
on saanut Sinut todella vapautumaan ja
olemaan luonnollinen ja se sisällä oleva ilo
oikein pulppuaa...
Tekstit ovat selkeitä ja helposti luettavia ja ymmärrettäviä. Kyllä näillä luulisi ääniä tulevan .... Hyvää joulua ja kiitos tämän vuoden yhteyksistä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini